ÁSZF

ÁSZF
 
 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 1. Szolgáltató adatai
 2. Engedélyek, tanúsítványok
 3. Panaszkezelés helye
 4. Rendelés
 5. Szállítási és fizetési feltételek
 6. Számlázás, fizetési módok
 7. Jótállás, szavatosság
 8. A vásárlástól való elállás jog
 9. Felelősségkorlátozás
 10. Érvényesség
 11. Regisztráció

 1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI

  • Tulajdonosa: Nemes Lóránd
  • Telephelye: Magyarország,2750 Nagykőrös, Tündér utca 17
  • Székhelye: Magyarország, 2750 Nagykőrös, Tündér utca 17
  • Cégjegyzékszáma: 
  • Adószáma: 68766597-1-33
  • Az internetes áruház üzemeltetője: Nemes Lóránd egyéni vállalkozó

Tárhelyszolgáltató
• Tárhelyszolgáltató: Superwebaruhaz 
• Telephelye: Superwebaruhaz, 5600 Békéscsaba Kis-tabán utca 11. 
• Székhelye: 
• E-mail és web címe: contact@superwebaruhaz.hu, superwebaruhaz.hu

 1. ENGEDÉLYEK, TANÚSÍTVÁNYOK
 • TEÁOR 479102 Csomagküldő internetes kiskereskedelem
 1. PANASZKEZELÉS HELYE
                 3.1. Személyesen, a 2750 Nagykőrös, Tündér u. 17 sz alatt, vagy telefonon a 06-30-972-76-73 telefonszámon, vagy a ponthegesztes@gmail.com e-mail címen. A szolgáltató köteles 30 napon belül érdemben válaszolni. 
3.2. Jogviták rendezésére az online vitarendezési platformon van lehetőség. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU 
3.3. Az ponthegesztes.hu együttműködési kötelezettséget vállal a békéltető testületi eljárásban.
3.4. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének w) pontja alapján az ponthegesztes.hu tájékoztatja a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, továbbá a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címérőlhttp://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
3.5. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság beolvadásos különválás útján jogutódlással megszűnt 2016. december 31-vel. Általános jogutód a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
3.6. A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes Járási hivatalhoz fordulhatnak. http://jarasinfo.gov.hu/
 1. RENDELÉS

4.1. Az oldalunkon található árak bruttó fogyasztói árak.
4.2. A megrendeléseket csak írásban, a weboldalunkon - www.ponthegesztes.hu - keresztül tudjuk elfogadni. Telefonos rendeléseket nem áll módunkban felvenni.
4.3. A regisztráció nem feltétele a rendelésnek.
4.4. A készülékeket a termék melletti 'Kosárba' gombra kattintva gyűjtheti össze. A kosár tartalmát megnézheti a felső menüben. Itt a termék típusát és árát, valamint értékét is figyelemmel kísérheti. A mennyiségi módosítását átírással,vagy a "+" vagy "-" gomb megnyomásával végezheti el. Amennyiben többféle terméket szeretne rendelni úgy a 'Vissza a vásárláshoz' gombra kattintva teheti meg.
A termékek rendelését a "Rendelés folytatása" ikonra kattintva tudja elindítani.
4.5. A következő lépésként egy adatlapot kell kitöltenie, melyet a számlázás illetve szállítás szempontjából kérünk. Kérjük pontos adatokat adjon meg, mert a rendeléséből készült számla azokat fogja tartalmazni.
4.6. Amennyiben cégadatot is megad a számlát automatikusan erre állítjuk ki. (A számlán a megrendelő neve nem fog szerepelni.)
4.7. Szállítási adatok: Ha megegyezik a számlázási cím a szállítási címmel, akkor a jelölő négyzet kitöltésével az automatikusan átmásolódik. Kérjük minden esetben pontos adatokat adjon meg szállítási címként, hogy a futár a lehető legkönnyebben megtalálja a megadott címet.
4.8. Fizetési adatoknál lehetősége van kiválasztani a fizetési módozatot. Személyes átvétel esetén csak készpénzes  fizetésre van lehetőség.
4.9. Kiszállítás esetén két fizetési megoldás közül lehet választani. Az egyik az utánvételes fizetés, valamint az előre utalás. Előre utalás esetén a küldött díjbekérő alapján tudja az utalást teljesíteni.
4.10. A megjegyzés rovatban közölheti egyéb kéréseit, szállításra vonatkozó igényeit.
4.11. Ha végzett az adatlap kitöltésével a "Következő lépés" gombra kattintson. A megrendelése itt még nem teljes. Kérjük újra ellenőrizze az adatok pontosságát, amelyet, ha szükséges, a vissza gombbal tud javítani.
4.12. Amennyiben adatait és rendelését rendben találta, úgy a „Rendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti azt. Ekkor a rendszer egy automatikus e-mail visszaigazolást küld, amely a rendelés megérkezését jelenti, és tartalmazza a rendelés sorszámát, amelyre a későbbiekben hivatkozni lehet. Abban az esetben, ha az üzemeltető 48 órán belül nem küld visszaigazolást a rendelés fogadásáról a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól.
4.13. A rendelések feldolgozása után e-mailben küldünk tájékoztatást az átvétel vagy a szállítás várható időpontjáról.
4.14. Amennyiben a megrendelt termékek között van olyan, amit rajtunk kívül álló okok miatt kiszállítani nem tudunk, ezt jelezzük illetve alternatív terméket kínálunk fel.
4.15. Az adatbeviteli hibák javítására az ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt.
4.16. Az e-mailben küldött visszaigazolással a  még nem fogadja el a megrendelést, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés a www.ponthegesztes.hu-hoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a ponthegesztes.hu nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.
4.17. Az ponthegesztes.hu 48 órán belül a Vásárló megrendelését külön értesítő e-mail útján igazolja vissza, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. A megkötött szerződés írásban foglaltnak minősül, és fizetési kötelezettséggel jár, a Vásárló részéről
4.18. Az Üzemeltető és a Vásárló között létrejött szerződés nyelve magyar. Más nyelvű szerződéskötésre jelenleg nincs lehetőség.
4.19. A webáruház a szerződést iktatja (a rendelés szám alapján) és annak tartalmát 5 évig megőrzi.

 1. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

5.1. Személyes átvétel
Lehetősége van arra, hogy a megrendelt termékeket  székhelyünkön (2750 Nagykőrös Tündér utca 17) személyesen, vagy az Ön által megjelölt személy vegye át. A megrendelt termék átvételének lehetséges időpontjáról, a termék beérkezését követően automatikus e-mailt küldünk a megadott e-mail címre.

5.2. Házhozszállítás

A házhozszállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítási módozatot külön szolgáltatásként van lehetőség megrendelni, amely a rendeléshez kapcsolódó számlán külön tételként fog megjelenni. A szállítás Magyarország egész területén hétfőtől péntekig, munkanapokon és munkaidőben történik. A megrendelt termékek kiszállítását futárszolgálattal végezzük.
5.3. Az áruházban megrendelt termékeket (kérjük feltétlenül tüntesse fel a pontos címet és elérhetőségeit) - a megadott határidőn belül kérésére, megbízott futárszolgálattal házhoz szállíttatjuk. Az előzetesen jelzett időpontban át nem vett terméket, a kézbesítést a következő munkanapon kíséreljük meg.
5.4.  48 órán belül, raktárkészlettől függően, vállaljuk a termék kiszállítását.
5.5. Csomagolási költséget a polisztirol vágók kivételével nem számolunk fel, a szállítási költség azonban a vásárlót terheli. A polisztirol vágók esetében a csomagolási költség egységesen 1900 Ft, amely költséget utólag kézzel adunk a számlához, a webáruház működési sajátosságai okán. KÉRJÜK VEGYE FIGYELEMBE, HOGY HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS ESETÉN A POLISZTIROL (HUNGAROCELL) VÁGÓK RENDELÉSE ESETÉN 1900 Ft CSOMAGOLÁSI KÖLTSÉGET SZÁMÍTUNK FEL.
5.6. A szállítási módokról és a csomag árakról itt tájékozódhat. (Postaköltségek

5.7. Vásárlónak vállalnia kell a kiszállított termék átvételét, és azt aláírással szükséges igazolnia.  Átvételkor meg kell győződni arról, hogy a rendelt termék került kiszállításra a megrendelt mennyiségben és minőségben. A mennyiségi és az azonnal észlelhető minőségi kifogását (pl. sérült doboz), haladéktalanul jelezze a szállítónak, aki jegyzőkönyvet fog készíteni. Elmaradt jegyzőkönyv hiányában utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

5.8. Az átvétel előtt mindig vizsgálja meg a futár jelenlétében, hogy a küldemény csomagolásán látható-e sérülés, benyomódás, a csomag bontatlan állapotban van.
A futár a helyszínen maximálisan 5 percet tud várni. A csomag tartalmi ellenőrzésére, szétszedésre/beüzemelésre/összerakásra, telepítésre stb. nincs lehetőség.
Amennyiben a csomag külsőleg sérült, a futár kérésre megvárja a felbontást és szükség esetén jegyzőkönyvet vesz fel. Reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha arról jegyzőkönyv készült a futár jelenlétében.
5.9. Amennyiben nincs lehetőség a terméket kibontani és a készülék sérült, kérjük jelezze a sérülés tényét az átvétel napján az lee99@freemail.hu e-mail címre.

 1. SZÁMLÁZÁS, FIZETÉSI MÓDOK

6.1. A számlát minden esetben a ponthegesztes.hu webáruház tulajdonosa, Nemes Lóránd egyéni vállalkozó állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és a szállítási költséget.
6.2. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül van lehetőség választani.
• Készpénz: Kiszállítás alkalmával, az áru átvételekor a szállítónál készpénzben, a kiállított számla alapján.
• Átutalással: A kiszállítást megelőzően banki átutalással az ponthegesztes.hu bankszámlájára, előlegbekérő alapján.
• PayPal: A rendelés véglegesítése után, lehetőség van online PayPal fizetésre.

 1. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Jótállás
7.1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.
7.2. A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén, a vásárlást igazoló számla bemutatása.
7.3. Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívülálló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve, ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.
7.4. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.
7.5. A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával, vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.
7.6. Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
7.7. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók. A jótállás időtartama alatt az Üzemeltető a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék javíttatását, amennyiben ez nem lehetséges a termék cseréjét, árleszállítását vagy a vásárlástól való elállást. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
7.8. A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy az Üzemeltető ügyfélszolgálatán tájékozódhat.
7.9. Kellékszavatossági jog
7.9.1. Hibás teljesítés esetén a/ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény alapján az ponthegesztes.hu jótállásra köteles.
7.10. Jogok a határidőn belüli jótállás alapján
7.10.1. A termékek adatlapján a ponthegesztes.hu áruházában feltüntetett időtartamú jótállást vállal a termék gyártója, amelyet a vásárló a gyártó márkaszervizében vagy a terméket a ponthegesztes.hu ügyfélszolgálatára visszajuttatva érvényesíthet.
7.11. Mentesülés jótállási kötelezettség alól
7.11.1. A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
7.11.2. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Szavatosság
7.12. A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
7.13. Hibás teljesítés esetén van lehetőség kérni a termék javítását vagy cseréjét, amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen. Ezen túl viszont van lehetőség árleszállításra vagy a vásárlástól való elállásra.
7.14. A javítást vagy cserét a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni törekedve arra, hogy a javítás vagy csere legfeljebb 15 napot vegyen igénybe. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyből egy másolatot a fogyasztónak át kell adni. Javításra az árut az eladó elismervény ellenében veszi át.
7.15. A teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény.
A Polgári Törvénykönyv szerint a jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

Kellékszavatosság
7.16. Kellékszavatosság érvényesítése
7.16.1. Ön az ponthegesztes.hu hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
7.17. Jogok a kellékszavatossági igény alapján
7.17.1. Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
7.17.2. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
7.17.3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
7.18. Kellékszavatosság érvényesítésének határideje
7.18.1. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
7.19. Kellékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.19.1. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az ponthegesztes.hu vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
7.20. Termékszavatosság érvényesítése
7.20.1. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
7.21. jogok a termékszavatossági igénye alapján
7.21.1. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
7.22. A termék hibásnak minősítése
7.22.1. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
7.23. Termékszavatosság érvényesítésének határideje
7.23.1. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
7.24. Termékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.24.1. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
7.25. Mentesítés a termékszavatosság kötelezettsége alól
7.25.1. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
7.25.2. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
7.25.3. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 1. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

8.1. Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg.
8.1.1. A vásárló (kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az áru átvételét követő 14 napon belül (naptári nap) indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik, mely a vállalkozás és a fogyasztó között létrejött szerződésre vonatkozik.
8.1.2. A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
8.1.3. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú készülék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt 14 napon belül jelezheti telephelyünkön  ÍRÁSBAN, illetve az ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI NYILATKOZAT egyértelmű nyilatkozatával.

8.1.4. Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet visszajuttatni telephelyünkre.
8.2. A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerülő költségek a Vásárlót terhelik kivéve, egyedi megegyezés szerint, ha a Vállalkozás vállalja a visszaküldés költségeit. Az utánvéttel, portósan feladott csomagokat cégünk nem vállalja át! A visszaszállítás költségén kívül más egyéb költség nem terheli a Vásárlót.
8.3. Amennyiben a fogyasztó elállás esetén nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni.
Vásárlástól való elállási jog esetén az alábbi díjtáblázat alapján tudjuk elszállíttatni a készüléket:

 • 0 - 1 kg 2490 Ft (bruttó)
 • 1 - 3 kg   3490 Ft (bruttó)
 • 3 - 10 kg 4990 Ft (bruttó)
 • 10 - 20 kg 5990 Ft (bruttó)
 • 20 - 30 kg 6990 Ft (bruttó)
 • 30 - 100 kg 9990 Ft (bruttó)
 • 100 kg-tól 10990 Ft (bruttó)

8.4. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli. A visszaküldött csomag átvételét követően jegyzőkönyv kerül kiállításra. A visszaszállított csomagnak rendelkeznie kell a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal.
8.5. A www.ponthegesztes.hu a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
A fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A megrendelő elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza!
8.6. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

 1. FELELŐSSÉGKORLÁTOZÁS

9.1. A webáruházon keresztül történő vásárlásnál a vásárló elfogadja az Internet lehetőségeit, és korlátait. A ponthegesztes.hu az oldalon megjelenő képekért és leírásokért felelősséget nem vállal.
9.2. A vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie. A ponthegesztes.hu nem felel a vis majorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért (vírus, szoftverhiba, illetve internetes hiba).
9.3. Amennyiben az ponthegesztes.hu minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor az ponthegesztes.hu nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.
9.4. Az ponthegesztes.hu jogosult, a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani.

 1. ÉRVÉNYESSÉG

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a ponthegesztes.hu webáruházon keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

 1. REGISZTRÁCIÓ

11.1. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. A regisztráció írásban, az ponthegesztes.hu honlapján keresztül, egy online adatlap kitöltése és elküldése útján történik, melynek feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzletszabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A regisztráció nem feltétele a vásárlásnak, a megrendeléshez adott e-mail cím alapján a felhasználói fiók automatikusan létrehozásra kerül, és erről a megadott e-mail címre visszaigazoló levél kerül kiküldésre.
11.2. A ponthegesztes.hu jogosult visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs adatlapon, vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. A ponthegesztes.hu jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve megrendelés esetén) a felhasználó részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.
11.3. Korábban már regisztrált felhasználóink akár a kosár összeállítása előtt, akár utána a „Belépés” funkcióval, felhasználónevük és jelszavuk beírásával tudnak bejelentkezni.
11.4. A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor törölheti, vagy töröltetheti, ha azt írásban jelzi az lee99@freemail.hu e-mail címen, vagy a 2750 2712 Nagykőrös, Tündér utca 17 címre lemondó levelet küldve. A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodószervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el. Jogosultság vagy felhatalmazás hiányában eljárószemély tevékenységére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény álképviseleteiről szóló szabályai alkalmazandók.

Dátum: 2020.03.03.